Medlem
  • Din varukorg är tom.
Awards
  • Vilken spelserie, som inte annonserats ut än, längtar du efter till Switch?

Beställning

Här finner du information kring hur det går till när man beställer från Webhallen.

Information:

Webhallen är en av Sveriges ledande Internetbutiker för multimedia och hårdvara. Webhallen står för låga priser och snabba leveranser. Att handla på Webhallen är enklare och bekvämare än att handla i en vanlig affär. Du väljer helt enkelt det du vill ha, klickar på knappen "gå till kassan" där namn och adress anges samt betalsätt. Kort därefter är varorna på väg hem till dig. Webhallen expedierar vanligtvis beställda postorder-beställningar till kund inom 24 timmar om produkten finns i vårt postorderlager och beställningen görs innan kl 15.00. För större försändelser är leveranstiden 1-3 arbetsdagar. Produkter som inte finns på vårt postorderlager men som finns lagerförda "Hos leverantören" har en längre leveranstid. Varor som inte finns på vårt postorderlager och som inte finns "Hos leverantören" kan variera kraftigt i leveranstid. Läs mer om våra leveransvillkor här.


Kundtjänst:
För att komma i kontakt med Webhallens kundtjänst rekommenderar vi att man ringer alternativt mailar till oss. För generella frågor, eller frågor rörande spel, film samt mjukvara, skicka e-post till info@webhallen.com. För frågor om anime är e-postadressen anime@webhallen.com, och för frågor om hårdvara är e-postadressen hardware@webhallen.com.

Telefontid:
Måndag - Fredag 10.00 - 17.00

Telefonnummer:
08-673 60 00

Köpinformation:
Alla priser inkluderar moms. Webhallen reserverar sig för prisändringar, slutförsäljning och eventuella faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vi reserverar oss även för att de produktbilder vi visar på vår sida inte alltid stämmer överens med produkten. Om du efter beställning ej erhåller en orderbekräftelse ber vi dig kontakta vår kundtjänst för att bekräfta att din beställning mottagits. Samtliga produkter i Webhallens sortiment kan användas i Sverige, såvida inget annat anges (exempelvis amerikanska DVD-filmer).

Frakt- & betalsätt:
Webhallen använder sig av enhetsfrakt. Detta innebär, exempelvis, att oavsett om du beställer en eller femton filmer (fraktklass 1) är fraktkostnaden densamma. Vårt fraktsystem går från de allra minsta varorna som spel och filmer, upp till de tyngsta, som tv-apparater (fraktklass 4). Om du beställer olika varor så baseras frakten på varan med högst fraktklass. Vilken fraktklass en produkt tillhör hittar du på respektive produktsida.

· Hämta i Butik - Inga avgifter tillkommer om du väljer att hämta och betala i någon av våra butiker. Du kan betala kontant och med de vanligaste kreditkorten, bland annat VISA, MasterCard/EuroCard, och American Express. Vid förbetalda ordrar, eller ordrar som ska betalas med faktura eller delbetalning, krävs uppvisande av beställarens legitimation vid uthämtning. För din säkerhet tas kopia av legitimation vid uthämtande av förbetalad beställning och faktura/delbetalning. Om du ämnar att hämta ut en beställning å en anhörigs vägnar, vänligen kontakta kundtjänst för ytterligare information. När ordern finns tillgänglig för upphämtning skickar vår butikspersonal ut ett mail om detta, och ordern hålls då i fyra dagar (ej arbetsdagar). Läs mer om våra butiker och öppettider här.

· Delbetalning - Vi erbjuder möjlighet till delbetalning i 6, 12, 24 eller 36 månader för belopp över 1500 och en kampanj (upp till 24 månader) för lägre belopp. Enkelt och smidigt! Du gör din ansökan om delbetalning här i kassan i samband med ditt köp. Du får genast besked om din ansökan beviljats och vi kan hantera ditt köp omgående. Skulle din ansökan inte bli beviljad kan du välja ett alternativt betalningssätt. Delbetalning är endast tillgängligt för privatpersoner och ordern levereras enbart till din folkbokförda adress. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post.

Delbetalning
PeriodRänta Uppläggningsavgift Avikostnad
6 månader 0% 69 SEK 29 SEK
12 månader 0% 149 SEK 29 SEK
24 månader 9,99% 299 SEK 29 SEK
36 månader 9,99% 299 SEK 29 SEK
Konto 19,90% 0 SEK 29 SEK
· Faktura - Vi erbjuder i samarbete med Klarna fakturering till privatpersoner och företag, med betalningsvillkor 14 dagar. En faktura följer med i paketet och du betalar enkelt till BankGiro eller PlusGiro. Leverans mot faktura sker enbart till folkbokförd (privatpersoner) eller registrerad (företag) adress. Kreditgränsen är flytande och beräknas innan köpet avslutas. Högsta kreditgränsen som medges är 50 000 kr både för privatpersoner och företag.

Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post.

Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med 60 kr, samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Vid frågor rörande påminnelseavgift/räntor, kontakta Klarna. Läs mer om Klarna Faktura.

· Direktbetalning - För dig som är ansluten till internetbanken hos SEB, Swedbank, Nordea, Handelsbanken alternativt PayPal. När du väljer att genomföra ett köp skickas du till din internetbank alt. PayPal där du får logga in på vanligt sätt. Pengarna dras i samband med att du godkänner transaktionen. Om du väljer att hämta ut varan i butik tillkommer 20 kr i hanteringsavgift (gäller endast direktbetalning och fakturering). Observera att vid betalning via PayPal måste för- och efternamn på PayPal-kontot matcha dina uppgifter hos Webhallen samt att beställningen endast kan hämtas ut av beställaren. Legitimation behöver uppvisas vid uthämtning.

· Bank/Kreditkort - Vi accepterar VISA och MasterCard/EuroCard. Fyll i ditt kortnummer och kortets giltighetstid, samt kortets CVV2/CVC-kod. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen. All information rörande transaktioner skickas via SSL (Secure Sockets Layer) och är krypterade, dvs. mycket säkra. Vi tar emot de vanligaste svenska betalkorten, dock ej Maestro eller VISA Electron. Har du problem med betalningen, kontakta Webhallens kundtjänst.

Vår samarbetspartner för kort- och direktbetalning är Epay.

· För att se den exakta fraktkostnaden för en produkt, beroende på frakt- och betalsätt, klicka på fraktinfon under varje enskild produkt.

· För ej uthämtade MyPack Collect (postpaket) debiteras 175 kr.
· För ej uthämtade MyPack Home/Parcel (hem-/företagspaket) eller PEX-försändelser debiteras 500 kr.
· För ej uthämtade pallförsändelser debiteras 1000 kr.

Produktgaranti:
Webhallen lämnar 1 års fabriksgaranti på alla varor om inget annat anges. På begagnade varor och demo-produkter lämnas 6 månaders garanti. Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar trasig produkt inom 1 år (6 månader för begagnade och demoprodukter) om produkten ej skadats av handhavandefel. När det gäller hårdvara och hemelektronik gäller respektive tillverkares garanti, Webhallen lämnar inga ytterligare garantier utöver den av tillverkaren specificerade.

Om du vill returnera en trasig produkt, kontakta kundtjänst via mail eller telefon för utförlig returinformation. Webhallen står för din returfrakt genom att skicka ut en fraktsedel alternativt genom en s.k. frisvars-adress. Webhallen ersätter inte fraktkostnader som uppstår om man inte använder sig något av dessa två fraktalternativ. Om din vara anländer i skadat skick måste detta reklameras snarast (7 dagar).

Care Pack Trygghetsavtal:
För oss är det viktigt att du blir nöjd med din produkt, det innefattar även att du snabbt kan få hjälp om oturen skulle vara framme och produkten skadas. Varken reklamationsrätten eller garantin kompenserar dig för skador genom olyckshändelser eller plötsliga och oförutsedda händelser. Därför erbjuder vi dig en möjlighet att förstärka din trygghet genom att teckna Care Pack Trygghetsavtal.

Generella villkor:
· Kostnadsfri & smidig hjälp vid skada
· 0:- i åldersavdrag vid utbyte
· 0:- för reparationer under avtalstiden
· 499:- i självrisk för mobiltelefoner
· 0:- i självrisk för övriga produkter

En vanlig hemförsäkring utan allrisktillägg täcker vanligtvis inte otursskador. För de skador som omfattas av hemförsäkringen med allrisktillägg får du som regel betala både självrisk och åldersavdrag, det är t.ex. inte ovanligt att en skadad dator som köptes för 9 000 kr för 18 månader sedan, bara ersätts med 3 000 kr efter åldersavdrag och självrisk. Vårt Trygghetsavtal gäller däremot helt utan åldersavdrag och utan självrisk vilket gör att du inte behöver betala en krona oavsett om produkten repareras eller byts ut. Hos oss får du även snabb hjälp direkt via telefon av en personlig skadereglerare som tar hand om ditt ärende.

Vid Skada:
Ring Care Pack Skadecenter på telefon 077-447 98 08 om produkten slutar att fungera på grund av yttre påverkan eller om den inte längre täcks av reklamationsrätten. Du kan också läsa mer eller anmäla skada på www.carepack.nu. Ha produktens inköpskvitto tillgängligt när du ringer in din skada.

Vår ambition är att erbjuda en försäkring som ger dig ett mycket bra komplement till konsumentlagstiftning och hemförsäkring, så att du kan känna dig trygg med din nya produkt! Försäkringsgivare är Moderna Försäkringar AB, org nr 516403-8662. Moderna Försäkringar är en filial till Tryg Forsikring A/S, CVR-nr 24260666.

Ångerrätt:

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt från dess att du mottagit din beställning, på köp gjorda via distans.
Köp gjorda eller avslutade i butik, t.ex. när man enbart bokar en vara online för att senare hämta och betala i butik eller om man direkt, utan att boka något på vår hemsida köper något över disk i butik, omfattas ej av ångerrätten.
· Köp och betala i fysisk butik (oavsett betalsätt) – Lagen om distansavtal gäller ej
· Beställ via nätet till fysisk butik och betala i fysisk butik (Kontant eller Kort) – Lagen om distansavtal gäller ej
· Köp och betala i nätbutik för hemleverans (oavsett betalsätt) – Lagen om distansavtal gäller
· Beställ via nätet till fysisk butik och betala via nätbutiken (Paypal, Internetbank, Bitcoin, Digitalt presentkort eller Faktura) – Lagen om distansavtal gäller

Ångerrätten regleras i Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59).

Observera dock att det finns undantag där ångerrätten inte gäller. Detta regleras i Kap 2, 11 § och innefattar bland annat:

· En tjänst och fullgörandet har påbörjats med konsumentens samtycke under ångerfristen, till exempel abonnemang.
· En vara som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas eller som snabbt kan försämras eller bli för gammal. (T.ex. förbrukningsprodukter).
· Produkter med bruten försegling som inte lämpligen kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl. (inkl. in-ear-produkter och rakapparater).
· En förseglad ljud- eller bildupptagning (t.ex. DVD-film) eller ett förseglat datorprogram/spel (inkl. konsolspel) och förseglingen har brutits.
· En vara som tillverkats efter kundens anvisningar eller som har en tydlig personlig prägel. (T.ex. Webhallen Custom Config)

För att nyttja din ångerrätt behöver du ångra dig muntligen eller skriftligt inom 14 dagar från att du mottagit din beställning.
Detta skall göras till vår kundtjänst på telefonnummer 08-563 60 00, eller via e-mail, info@webhallen.com. Du står själv för returfrakten och ansvarar för att produkten är väl paketerad och når Webhallen oskadad.
Vi rekommenderar därför att du kontaktar vår kundtjänst i samband med att du ångrar dig, innan produkten returneras.

Om det underlättar för din del går det givetvis bra att återlämna ditt ångrade köp i närmaste Webhallen-butik, istället för att skicka den till oss via Posten.


Adress för retur av PostNord Parcel - och Pallet är:
Webhallen Service & Returns
Björnstigen 89
170 72 SOLNA

Observera att returnerade varor som skickats som PostNord Mypack eller andra fraktsätt som kräver att vi hämtar ut paketet hos ombud inte kommer att hämtas ut. Webhallen ersätter inte porto för returer som hamnat hos ombud.

Ångerblankett ska bifogas vid ångrat köp: Ladda ner vår ångerblankett Se även konsumentverkets ångerblankett här(PDF).


Observera även att företag inte har ångerrätt.

Paket som inte hämtas ut hos inom liggetiden och returneras till avsändaren debiteras med en avgift på från 175 SEK, för att täcka Webhallens omkostnader.

Tänk även på att köp som gjorts direkt i någon av våra butiker inte omfattas av Distans- och hemförsäljningslagen (2005:59).

Webhallen återbetalar ångrade köp senast inom 14 dagar från dess att produkten är mottagen och registrerad hos returavdelningen, men som tidigast den dag då varorna kommit i retur till oss. Som regel återbetalas köpeskillingen tillbaka via det betalsätt som användes vid köpet, i annat fall kontaktar Webhallen kunden för en alternativ lösning. (För order lagd med Bitcoin återbetalas orderns värde i Svenska kronor enligt dagsaktuella priserna i SEK.)

Om produkten hanterats i större utsträckning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper och funktion förbehåller sig Webhallen rätten att göra ett ekonomiskt avdrag motsvarande produktens beskaffenhet och värdeminskning.
Vi rekommenderar därför att alltid returnera produkter kompletta i kartong, i nyskick, och att eventuell mjukvara har återställts.Reklamation:


Nyttjande av garanti
Om den aktuella produkten fortfarande har garanti kan du besöka en av våra butiker eller kontakta kundtjänst för att upprätta ett serviceärende. Beroende på vad för produkt det gäller kommer Webhallen byta ut den eller skicka produkten vidare till en auktoriserad serviceverkstad för bedömning och eventuell åtgärd.
Har du inte möjlighet att besöka en av våra butiker rekommenderar vi att du kontaktar vår kundtjänst. Webhallen skickar därefter ut en förbetald fraktsedel för inskick, samt en informationsblankett som bör fyllas i för att skynda på ärendet.

Låneprodukt (Endast vid garanti).
Om det är till stort besvär att vara utan den reklamerade varan under servicehanteringen kan Webhallen i vissa fall erbjuda en låneprodukt under tiden. Fråga efter detta i kassan eller kryssa för alternativet i blanketten som finns bifogad längre ner på sidan, så hjälper vi dig.

Observera dock att det finns produkters om av praktiska skäl inte går att låna ut. (t.ex. hygienprodukter eller vissa hushållsartiklar). Vi kan heller inte garantera att produkten är likvärdig den reklamerade på alla specifikationer, utan är tänkt att täcka de viktigaste funktionerna.

Reklamationsrätt
(Gäller ej företag) För produkter utanför presumtionstiden (6 månader) men inom reklamationsrätten (3 år) ligger bevisbördan för att påvisa ursprungligt fel på konsumenten. Webhallen kan dock hjälpa dig att skicka in produkten till en auktoriserad verkstad för bedömning i denna fråga. Tänk på att du själv bekostar frakten vid detta alternativ. Att lämna in produkten i en av våra butiker är fortfarande kostnadsfritt.

Utanför garanti/Försäkring
För skadade produkter där felet inte är ursprungligt och du önskar ett kostnadsförslag för t.ex. försäkringsärende kan Webhallen hjälpa till att skicka produkten till en verkstad som gör en skadebedömning och lämnar ett kostnadsförslag. Tänk på att du själv bekostar frakten vid detta alternativ samt att Webhallen inte ansvarar för hur lång hanteringstiden hos verkstaden är. Att lämna in produkten i en av våra butiker är fortfarande kostnadsfritt.

Tänk på att ett funktionsfel skall reklameras inom skälig tid från det att du upptäckt felet. Du måste även kunna styrka ditt köp vid en reklamation, vi rekommenderar bifogande av kvitto eller följesedel.

Webhallen testar alla inlämnade produkter och gör en initial bedömning om vidare åtgärd.
Observera att en felsökningsavgift på 250 SEK kan komma att debiteras om 1) Produkten konstateras som felfri, 2) kostnadsförslag för åtgärd som faller utanför garanti inte godkänts av kund, 3) felet faller utanför garantin p.g.a. handhavandefel eller annan felaktig hantering
Om produkten undersökts av en auktoriserad verkstad som konstaterar att felet inte täcks av garanti eller reklamationsrätt (T.ex. pga. yttre åverkan, felaktig hantering eller att felet inte bedöms som ursprungligt), samt om inga fel konstateras - kan avfigten bli betydligt högre.

Vid eventuell tvist följer Webhallen ARN:s rekommendationer.

Reklamationsblankett ska bifogas vid reklamationer: Ladda ner vår reklamationsblankett (PDF).Pixelfel på TFT-skärmar och dylika produkter:
TFT-skärmar (skärmar för stationära datorer, samt bärbara datorer med TFT-skärmar) är precisionsprodukter uppbyggda av ett stort antal pixlar. För att kunna hålla kostnaderna för dessa på en rimlig nivå har tillverkarna infört en pixelpolicy, vilket innebär att man får acceptera att enstaka skärmar kan innehålla någon defekt eller trasig pixel. En skärm byts inte ut om inte antalet defekta pixlar överstiger ett av tillverkaren bestämt antal. Läs mer om pixelfel.

Outlösta försändelser:
Försändelser som ej lösts ut debiteras en expeditionsavgift om 175 kr för MyPack (postpaket) eller 500 kr för MyPack Home/Parcel (hem-/företagspaket).

Rea-spel:
Webhallen kan inte garantera att budget- och rea-spel är inplastade eller i nyskick, detta för att det kan röra sig om returexemplar som eventuellt är "butiksslitna". Skulle dock produkten inte vara i spelbart skick, vänligen kontakta kundtjänst.

Beta-/bonus-discar:
Det blir allt vanligare att spel till PC släpps med exklusiva beta-/bonus-discar. Dessa kan exempelvis innehålla skärmsläckare, ljudspår, filmer, försmak på spelet eller möjlighet att låsa upp bonusföremål när spelet sedan släpps.
Om du önskar avbeställa din order efter att bonusdiscen har skickats så går det bra, så länge discens plombering inte är bruten. Vid bruten försegling debiterar vi en avgift på 100 kr per disc.

Avbeställning av produkt:
Så länge produkten inte levererats till dig går det bra att avbeställa dina varor. Om du vill avbeställa en order gör du det lättast direkt på vår hemsida. Som medlem går du in på din medlemssida, tar fram din beställning och väljer att avbeställa ordern. Om du inte är medlem följer du den länk du fick i din orderbekräftelse för att avbeställa där. Om alternativet att avbeställa ej är tillgängligt innebär det att ordern är under behandling, kontakta då vår kundtjänst.

Du kan också avbeställa genom att du skickar ett mail till info@webhallen.com och anger vad du vill avbeställa samt ditt ordernummer. För att underlätta för kundtjänst, skriv "Avbeställning" i subject-/ämnesraden. Du får alltid ett svar om din avbeställning godkänns. Får du inget svar, kontakta kundtjänst på telefon 08-673 60 00. Observera att om varan redan skickats kan du komma att debiteras de avgifter som outhämtade paket på Posten innebär.

För avbeställningar på förhandsbokningar så måste de avbeställas minst 3 dagar innan release, då Webhallen i regel skickar ut förhandsbokningar så att man har spelet senast på releasedagen. Att avbeställa dagen innan release kan alltså innebära att varan redan är skickad.

Vid eventuell leveransförsening har du möjlighet att avbeställa din order om föreslagen leveranstid ej godtas.

Summan återbetalas inom maximalt 14 dagar, vanligtvis inom 2 -5 arbetsdagar.

Åldersgräns:
Om du är under 18 år måste din målsman godkänna beställningen.

Sekretesspolicy:
Informationen du lämnar om dig själv används endast internt. Inga uppgifter om dig kommer föras vidare till tredje part. Du har rätt att efter begäran få ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna skall rättas eller raderas. Webhallen följer Personuppgiftslagen.

Force Majeure:
I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal och utfästelser från Webhallen.com sida, som gör att Webhallen.com ej kan hålla nämnda avtal/utfästelser, skall utgöra grund till att Webhallen.com befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Cookies:
En cookie är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Det finns två typer av cookies: sådana som lagras en längre tid på din dator och sådana som försvinner när du stänger ner din webbläsare (så kallade sessioncookies).

Så använder Webhallen cookies:

· Vi använder sessionscookies för att kunna spara produkter i varukorgen och för att hålla dig inloggad mellan olika sidvisningar.
· Vi använder också cookies för att underlätta analys av trafik och köphistorik på vår sajt.

Så kan du undvika cookies:

Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera cookies manuellt från din hårddisk när som helst. Väljer du att inte acceptera cookies kan du fortfarande besöka vår sajt men utan möjlighet att genomföra köp.

Du behöver inte godkänna eller använda cookies för att titta på produkter och få prisinformation, men för att kunna logga in och genomföra köp krävs det att du accepterar sessionscookies.

Tvist:
Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).
ARN: http://www.arn.se/
Box 174, 10123 Stockholm
ARN på andra språk: http://www.arn.se/other-languages/
EU ODR: http://ec.europa.eu/odr