Skip to content

Tävling: Iron Sky!

av Chris G den april 13th, 2012

Häromdan var Webhallen på galapremiären av den finska filmen Iron Sky och hade hur roligt som helst.  Iron Sky är en film som precis har släppts men redan blivit en kultklassiker och handlingen förklarar varför:

”In the last moments of World War II, a secret Nazi space program evaded destruction by fleeing to the Dark Side of the Moon. During 70 years of utter secrecy, the Nazis construct a gigantic space fortress with a massive armada of flying saucers.

When American astronaut James Washington (Christopher Kirby) puts down his Lunar Lander a bit too close to the secret Nazi base, the Moon Führer (Udo Kier) decides the glorious moment of retaking the Earth has arrived sooner than expected. Washington claims the mission is just a publicity stunt for the President of the United States (Stephanie Paul), but what else could the man be but a scout for the imminent attack by Earth forces? The Fourth Reich must act!

5 lyckliga människor vinner 2 biljetter var och tävlingen är väldigt simpel.  Motivera varför du och din vän bör få biljetter. Skriv era svar här nedanför. Ni som inte har en vän att gå med så har vi fortfarande dessa på lager.

Tävlingen pågår tills vi har hittat de 5 bästa bidragen.

Lycka till!

Från → Film, Tävling

25 kommentarer
 1. Hungur permalink

  Min ”Låtsaskompis” behöver en anledning att gå ut med mig :-)

 2. alienbitch permalink

  Den ser helt episk ut, som en blandning mellan död snö och mars attack. Måste ju se den för att se om de vinner denna vända av kriget. Det gick ju inte vägen i deras prequel, der untergang. ;)

 3. Snuffsis permalink

  Härlig film som man sett framemot sedan man först hörde om den ett antal år sedan.
  I can haz tickets? I am poor student.

 4. Thelizno permalink

  Man måste ju studera lite alternativ andra världskrigs historia för att få lite krydda på Operation Fallen Reich äventyren.

 5. philip 70 permalink

  Skulle vara riktigt nice med att se en sån här EPIC film!
  Har inte kollat på en riktig bra film som den här verkar vara ;)

  Skulle vara trevligt om man fick 2 biljetter så man kunde gå med en kompis!

 6. nelder permalink

  Skulle vara väldigt trevligt att vinna 2 biljetter till mig och min flickvän. Försöker att få henne att uppskatta sci-fi filmer ^_^

 7. Daniel94 permalink

  Jag har inte varit på bio på över ett halvår! Men det börjar väl bli dags igen? ;)
  Min kompis skulle säkert bli gladare än mig dessutom :D

 8. Paladino permalink

  Jag fyller år på onsdag :)

 9. fmjsoft permalink

  Min flickvän tjatar så förfärligt om att få gå på filmen efter att jag talat om för henne att Laibach gjort filmmusiken. Så vi behöver biljetterna för husfridens skull!

 10. izon permalink

  Jag vill gärna gå på förhandsvisningen men jag vet inte hur det är med tjejen. Om inte så får jag väl köpa en låtsaskompis :p

 11. A.Skoog permalink

  Som Black-medlem på över 330.000 kr så vore ett biobesök inte fel.

 12. Quelor permalink

  Black … 330 k , och du vill ha gratis bio? :)

  Nejfan. Jag känner mig smutsig sen mitt senaste biobesök i form av wrath of the titans. Pizza hut och biosnacks helt i onödan. Min heliga ritual behöver återstärkas med en bra film.

 13. Xumbik permalink

  Jag somnade lite under historielektionerna i skolan, tror att jag behöver mig en förfriskning av vad som egentligen hände…

 14. Resident_Evil permalink

  Jag studerar just nu historia och vi håller på att täcka andra världskriget. Det vore ju ovärderligt för mitt prov att få se framtidsklipp om hur nazisternas förlust bara var ett trick för att gömma sig på månen och komma tillbaka!

 15. majorglenn permalink

  För att jag redan för 2 över år sedan fann ögonen för denna film innan det ens blev klart att den skulle filmas, då den är helt finaniserad av fans och privatpersoner/företag! Och dessutom så opererade jag ut sköldkörtlen i onsdags så jag behöver lite omplåstring! :)

 16. kabex permalink

  Har en kompis som inte vårt på bio på åtskilliga år. Om han slipper betala så kanske han äntligen kan övertalas till att följa med. :D

 17. Mackan32 permalink

  Nazister från ”the dark side of the moon”, det måste ju vara den absolut coolaste film ideen någonsin!!! Jag bara måste se denna filmen så det hade ju varit sjukt trevligt om ni på wh kunde hjälpa mig och en pollare med biljetterna :)

 18. alorelei permalink

  Skulle gärna vilja se den mörka sidan av månen. Som inte finns. Bara för att den är vänd från jorden betyder ju att den inte är mörk… Sedan är maken finne så han kan ju få följa med :)

 19. Chris G permalink

  UPPDATERING – Tävling avgjord. De 5 vinnarna meddelas nedanför.

  Hungur

  alienbitch

  philip 70

  fmjsoft

  Xumbik

  Stort grattis. Biljetterna åker med iväg med posten idag.

 20. Risk permalink

  Hej, err… mitt inlägg är postat som nummer två men i det står ”Vänligen notera: Din kommentar väntar på godkännande.”

  Ni kunde väl antingen ha godkänt eller nekat inlägget innan tävlingen avgjordes? Om länkar (till imgur, SvD och Kickstarter) inte tillåts borde detta tydligt framgå av tävlingsvillkoren.

 21. Xumbik permalink

  Nej men, vad roligt! Blev sjukt förbluffad när jag fick ett brev med handskriven adress från er, men… sjukt glad! Tack :)

 22. Kaj S permalink

  Hejsan Risk, anledningen att din kommentar inte kommit med är att den fångats upp av vårt filter på grund av länkarna till sidor som inte står under Webhallens kontroll.
  Du hade ett väldigt välgenomtänkt inlägg och jag önskar dig lycka till i framtiden.

 23. alienbitch permalink

  WIN ;D

  (Vielen Dank für die Karten)

 24. philip 70 permalink

  whoho I won :D

 25. philip 70 permalink

  Var nyss o kollade på filmen! Skit bra men förväntade mig lite mer :S

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar