Skip to content

Doktor i SW:TOR?

av Anders S. den januari 24th, 2012

Nej, ännu har ingen doktorerat i The Old Republic, men det är väl bara en tidsfråga..

Sebastian Lundmark, doktorand vid Göteborgs Universitets statsvetenskapliga instutition, tar dock hjälp av SW:TOR i sitt doktorsarbete.

Målet är att följa ett stort antal Star Wars: The Old Republic-spelare under ett års tid för att ta reda på mer om deras uppfattningar om demokrati, såväl i spelet som i samhället som helhet. Hypotesen är att välfungerande samarbeten med främmande människor online bidrar till en positiv inställning till att samarbeta med folk i verkliga livet.

Vi tycker att det är spännande att folk väljer att ta hjälp av datorspel (& datorspelare) i sin forskning och vill därför hjälpa Sebastian med rekryteringsarbetet. Om du spelar SW:TOR och tycker att detta låter som din grej så kan du kika in på www.StarWarsDemocracy.Wordpress.com.

Från → Allmänt, Spel

3 kommentarer
 1. kajsan permalink

  Nära, men inte riktigt helt on-topic: jag var med och drev en mindre demokrati (3000+ unika konton) i EVE-Online en gång i tiden. Det är kul att idén om demokrati i spelsammanhang fortfarande håller i sig, även om alliansen jag var med i till slut föll av interna anti-demokratiska krafter.

 2. Zeotrix permalink

  Spännande Kajsan, 3000 personer låter som en rejäl allians! Guilderna i Star Wars: The Old Republic verkar vara av det mindre slaget ännu så länge dock. Kanske lättare att manövrera demokratiskt än 3000 starka viljor?

  /Med Vänliga Hälsningar Sebastian Lundmark

 3. kajsan permalink

  Det var faktiskt inte 3000 viljor som var problemet, utan snarare de människor som representerade dem samt alla grannallianser man hade mer eller mindre bra avtal med. Att leka diplomat när man var långt bakom fiendens linje var också intressant.

  Men som social studie lärde det mig rätt handfast att det är de starka enskilda viljorna i maktposition som är de svåra att hantera, samt att tyst medgivande (även från dem som inget vet) är en rätt skrämmande maktfaktor.

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar