Skip to content

Vad händer när man mixar verkliga livet med onlinevärlden?

av Christina S den juli 14th, 2010

Nu är det dags för en liten uppdatering från WoW-världen tycker jag allt, kan börja med att berätta att jag lyckades med mitt mål att få Fredrik att börja spela igen. Via Blizzards nya system Real-ID har jag noterat att när han är online försöker han sig på raider han inte har sett och har även spenderat tid i instanser så jag misstänker att LFG-systemet är väl använt. Angående Real-ID så gick Blizzard nyligen ut med information om att ens riktiga namn även skulle synas på forumen i framtiden, men efter en storm av kritik backade dom och meddelade en del nya riktlinjer som ska fokuseras på istället, läs mer om dessa här.

För att fortsätta på det här med World of Warcraft och real life, i WoW finns det en hel del referenser till saker utanför spelet, min favorit kan du hitta i Blackrock Depths där flertal av namnen i ”prison”-delen är från tv-serien Oz, ett exempel är Tobias Seecher.

Det finns en hel del från Diablo-världen också, tex två ingame-djur man kan ha, Mini Diablo och Mini Tyrael.

Floyd Pinkus var den första jag stötte på i The Burning Crusade.

I Wrath of The Lich King finns tex Bambi som springer runt i Grizzly Hills, där det även kan utspela sig en liten sekvens som innefattar Bambis mamma och en bågskytt.

Om du inte vill höra saker om Cataclysm råder jag dig från att fortsätta läsa nedan.

Jag har inte stött på så många i Cataclysm ännu, men dom två som fastnat än så länge är Kaja’Cola med modifikationen Kaja’Cola Zero-One, plus en Goblin som heter Chip Endale. När man går in i slagsmål med honom får han ett hjärta över huvudet som krossas.

Vad för referenser i spel är det som fastnat hos just dig, och varför?

Från → Allmänt, Spel

En kommentar
 1. gammelvarg permalink

  Största favoriten för mig är ju Harrison Jones och hanses ormfobi i Grizzly Hills

  Annars har vi ju Harris Pilton med hund i Lower City pub:en i Shattrath.
  Jag vet att jag sett flera, men inte kommer på några just nu.

  Måste erkännas att dessa små saker Blizzard lagt till i wow faktiskt pushar en att åtminstonne testa och leta efter sånna här grejjer.
  Oftas när man upptäcker dom så sitter man och flinar en stund efteråt.

  Jag hoppas verkligen att vi får se Harrison i nästa expansion också.
  Han är lika klockren som Hemet Nesingwary enligt mig :)

Lämna ett svar

Du måste vara inloggad för att lämna en kommentar